7 Ağustos 2012 Salı

kentlere negatif iyon etkisi

alıntıdır..NEGATİF İYON ETKİSİNİN KENTLERE DEĞİL, KENTLERDE YAŞAYAN İNSANLARIMIZA YARARLI OLDUĞUNU BİLDİĞİNİZE EMİNİM.

BU KONUYLA İLGİLİ TEKNİK YAZI AŞAĞIDADIR.

ÖZETLE TÜM MİMARLARIMIZIN İNSANLARA KENTLERDE MUTLULUK VE SEVGİ VERDİRMEK İÇİN BOL BOL MEYDAN, FISKİYELİ HAVUZ, ŞELALE ÇALIŞMASI GEREKİYOR.

SEVGİLİNİZİ NİYE DENİZ KENARINA, ORMANA, POLONEZKÖYE, GÖKOVA'YA, BİR AKARSU VEYA RİVA DERESİ KIYISINA GÖTÜRMEK İSTERSİNİZ?
İÇGÜDÜSEL OLARAK NEGATİF İYON ORANI YÜKSEK HAVAYI ORADA BULURSUNUZ DA ONDAN...
NEGATİF İYON SEVGİ VERİR, AŞK VERİR, MUTLULUK VERİR, KOLESTROL VE TANSİYONU GERÇEKTEN DÜŞÜRÜR.

SEVGİLER,

ÖMER ÇİFTÇİ


NEGATİF İYON MUCİZESİ
Negatif (-) iyon jeneratörü (Bunlar tek cihaz olduğu gibi bazı marka yeni nesil klima cihazlarında bulunmaktadır.), Bulunduğunuz kapalı ortamdaki havayı,toz,koku,polen gibi mikro-kirleticilerden ve aynı zamanda bakteriler,virüsler,küf,mantar grupları,akarlar gibi tüm mikro-organizmalardan temizlemekle kalmayıp sürekli olarak,havadaki oksijeni açığa çıkarır.

Sistem odanızı negatif iyonlarla doldururildinizin negatif iyonlardan faydalanmasını sağlayın.

Avrupa,Amerika ve uzak doğuda insanlar her geçen gün biraz daha yaygınlaşan,gençleşmek için haftada bir 1-2 saatlik,3 ya da 4 kür halinde uygulanan ve bedeli her seans için birkaç yüz dolarla ifade edilen "negatif iyon kürü" yapmaktalar.

Havada bulunan her maddenin elektriksel bir yükü olduğu bilinmektedir.Oksijenin elektriksel yükü (-) negatif,havayı kirleten partiküllerin yükleriyse (+) pozitif ağırlıktadır."İçerğinde sürekli ve yeterli sayıda küçük negatif (-) iyonlar bulunan hava;mikro-kirlilik oranı çok düşük ya da mikro-kirliliği olmayan ve hep öyle kalacak havadır."

Yapılan araştırmalar,insanların yeteri kadar temiz hava solumaları için,cm3 alanda en az 1500 negatif iyon yoğunluğunun bulunması gerektiğini ortaya çıkarmıştır.

Doğadaki negatif iyon yoğunluğuna baktığımızda:
Şelale eteklerinde: 50.000 (-) iyon cm3
Dağlarda : 8.000 (-) iyon cm3
Deniz kıyılarında : 4.000 (-) iyon cm3
Ormanlarda : 3.000 (-) iyon cm3
Şehir Dışında : 1.200 (-) iyon cm3
Şehir İçinde : 200 (-) iyon cm3
Konutlarda : 20 (-) iyon cm3
Otomobillerde : 14 (-) iyon cm3 olduğunu görüyoruz.

Buna göre herhangi bir yerdeki bir yerdeki oksijenin negatif iyon yoğunluğunun arttırılması,solunan havanın kalitesini doğrudan arttıracaktır.

Bu tip cihazlar ortama homojen olarak (-) iyon yayarak,(+) yüklü kirleticileri önce nötr parçacıkları (-) yükleyerek ortamdaki iletkenler yardımıyla uzaklaştırıp etkisiz kılıyor. Bu sayede,havayı canlı-cansız her türlü mikro-kirleticiden,elektronik cihazlardan kaynaklanan statik elektrik ve radyasyondan arındırıp oksijen oranı yüksek solunabilir havayı elde etmek ve bunun sürekliliğini sağlamak başarılmıştır. Başka bir deyişle,negatif iyonların yoğunlaştırılması ile havada dolaşan mikrop, akar böcekleri, kirletici partiküller, polen ve sigara dumaından oluşan atom tanecikleri tamamen yok olmakta. Bu tanecikler negatif iyonlar tarafından emilip iyonize edildiği anda teneffüs edilen hava mükemmel şekilde temizlenmektedir.

Negatif iyonların mucizelerinden bazıları şöyle sıralanabilir:
Stres,depresyon,zihinsel yorgunluk,uykusuzluk,kas yorgunluğu,migren,erken cilt kırışması,cilt bozuklukları,tansiyon,romatizmal ağrılar,çağımızın hastalığı kabul edilen,özellikle çocukları vuran astım ve alerjiler,nefes darlığı,mikrobik enfeksiyonlar gibi pek çok rahatsızlığı sürekli kullanımda tedavi ediyor.Bayanların periyot dönemlerinde,düzenleyici bir etkisi olduğu gibi gerilim ve sancıları 8 hafta gibi bir sürede ortadan kaldırıyor.

Sinek,beyaz karınca ve hamamböceği gibi zararlılar yüksek Negatif Hava İyonu içeren odaları çoğalmaya ve yerleşmeye uygun görmezler.Bu şekilde,eviniz bu zararlılardan doğal bir şekilde kurtulmuş olur.

Negatif Hava İyonları küf (bu çok önemli, örneğin; kıymetli kağıt depoları, kuru bakliyat saklanan yerler, silah saklama depoları, kıymetli yağlıboya eserler, yüzlerce yıl korunması gereken tarihi eserler, freskler, tarihi duvar resimleri vb. yerlerde önemlidir...) oluşumunu engeller.

Teknik Özellikler

HASTALIKLARA ETKİLERİ
1)Astım:
Negatif iyonizasyon.Solunum broşlarını genişletir ve onların titreşimli kirpiklerinin hareketlerini hızlandırır,bu da solunum rahatlamasını ve akciğerin havalandırılmasını sağlar.(Prof BOULATOV 3000 astımlı hastanın tedavisinde 90 iyileşme elde etmiştir.)

2)Kanla İlgili Problemler:
Negatif iyonizasyon,kandaki kolesterol,şeker,asit,(ph) oranını düşürür.Ek olarak evlerinde negatif iyonizasyon tedavisi gören hastaların 50sindeki hiperglisemik (erken şeker hastalığı hali) grafiği yarıya düşmüştür.(Prof BOULATOV kan tansiyonu tedavisinde 80 başarı elde etmiştir.)

3)Migren:
Negatif iyonizasyon,prensip olarak migrene sebep olan oksijenizasyon (oksijen yenileme) yetersizliği ve kılcal damarların daralması ile savaşır.(Prof AWKINS,migren krizlerinin tedavisinde 74 iyileşme elde etmiştir.)Negatif iyonizasyonunun bağışıklık sistemi korunmasının verimliliğinin takviye etmesinin oy birliği ile kabul edildiğini hatırlayınız.

4)Yorgunluk-Sıkıntı-Depresyon:
Negatif iyonizasyon:bağışıklık sisteminin etkililiği,canlılık rezervleri ve enerjisinden sorumlu besinlerin paslanma sürecini düzelten bir aşırı oksijenlendirme getirmiştir.

5)Uykusuzluk:
Negatif iyonizasyon,uykumuzun kalitesinden ve uyanmamızdan birinci dereceden sorumlu olan seretonin (kanda bulunur) üzerinde bir düzenleyici etkisine sahiptir.(Prif.DELENAU,iyonizasyon tedavisi gören insanların 80inin ev uykularında kalıcı bir düzelme elde edilmiştir.)

6)Alerji-Artroz-Romatizma:
Negatif iyonizasyon,seretonin oranını normale döndürür ve kortizol (kortizona yakın bir salgı) anti sızı ve anti iltihap salgılamasını teşvik eder.Anti-histaminiklerle aynı özelliğe sahip Negatif iyonların üretimi alerji halinde,aynı isimdeki ilaçlar gibidir.(Prof.THVEVKİ,iyonizasyon sayesinde romatizmal krizlerin 80inde iyileşme elde etmiştir.)Hava İyonizasyonu,bağışıklık sistemi korumasının verimliliğini takviye etmesinin oy birliği ile kabul edildiğini hatırlayınız.

7)Moral - Motivasyon
Havadaki olumlu gelişme duyularımız ve beyin tarafından derhal algılanır ve insanlara mutluluk, aşk, pozitif enerji, düzgün düşünme ve muhakeme, sükunet, hislerini ön plana çıkarır. Düşünün biryeriniz ağrıdığında işinizi nasıl etkiler - mendebur olursunuz, veya tersi sevdiğiniz birinden gerçekten çok sevindirici bir hediye aldıktan sonra çevrenize nasıl davranırsınız, yüzünüz güler... içinbiz coşar.. işte öyle bir şey..
O nedenle negatif iyon oranı yüksek yerlere; balık tutmaya, orrman yürüyüşüne, sevdiğinizle kanepeye oturup deniz kenarında gün batışını izlemeye, parkta çocuğunuzu gezdirmeye.. gidersiniz.

KULLANILDIĞI YERLER
Otomobil,Otobüs,Tren,Ofisler,Hastaneler,Ameliyathaneler,Yoğun Bakım Üniteleri,Spor Salonları,Güzellik Merkezleri,Yatak Odaları,Rehabilitasyon/Reanimasyon Merkezleri,Laboratuvarlar,Yatakhaneler,Okullar ve Eğitim Merkezleri,Kreş ve Çocuk Yuvaları,Sinema

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder